My love, your love. My life, your life. This is the new, it's a new world...

"Love yourself. Come on, don't overdo yourself. As your heart is, as you are."


"Realize this love that can shine. I love this you that you hate."







keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Semaine de relâche - Abitibi

moikka, mun kone on taas ''rikki''! :D windows ei oo ''aktiivinen'', jaha. 4 kertaa rikki. huhu. Ostan uuen ku tuun suomee. lol. :( tai jotain.
mutta siis!

i was your starlight (kiitti Elja ku huomautit et potfil on uus biisi ulkona. ♥)

Viikko sitte perjantaina en siis menny kouluu, koska lahdettii siina 13 maissa kohti Abitibia! Oisin toki voinu menna aamupaivan lounaalle asti, mut kerta hostaiti sano et voin jaada kotii jos haluun, ni mikas siina. ;) Kamat pakattiin ja menoks!
Abitibi on niin 8h automatkan paassa. Ajettii sen 4h, pysahyttii Subwayhin syomaa illallista ja jatkettii 4h. Reissu meni hyvin, kukaan ei oksentanu (kaikki tas perhees saa pahoinvointia, myos vanhemmat.) Klo 23 saavuttii sitte Abitibiin, ja me majoittauduttiin hostisoisan luokse! :D Ja sen tyttoystavan. Sana tyttoystava kuulostaa varmaa useimmille oudolta, mut Quebecis harvat on naimisissa. Ei munkaa hostvanhemmat oo naimisissa. Eika niitten kummankaa vanhemmat. Nain se vaan toimii taalla. :p Mut siiis. Tultii perille, mukava pieni talo pohjakerroksineen. Puhuttii ja syotii vahan jotain pienta ja mentiin nukkumaan, koska AIKAIENN HERATYS! ;)
Skidoo auton paalla ooo!

Hostisoisa, jonka oikea silma on sokea, koska se sai naulan silmaa ku oli 14v... Lasisilma. :D On toissa kaivoksissa. ;o

Ennen mokille menoa.

Perheen isa ja tytot. ^^

Samat leuat. ._.

Aamul ysin maissa me siis pakattii autoon vaa tarvittavat kamat ja ajettiin sen 30min jaatyneen jarvenrannalle, missa olin hostisoisan + sen lainaamia 3 lumi moottorikelkkaa (skidoo). Meita oli siis 8 henkiloa; mun perhe + hostisovanhemmat. Tarkotuksena oli ajaa sen 3km skidoojen kanssa jarven yli metsaan, missa oli pieni mokki. Joten pakattii kamat ja menoks.

Kamat pakattiin isoihin ''pulkkiin'' ja sit menoks!

Se 2,7km menee siina viies minuutissa skidoojen kanssa, joten it was nice. :D Noniin, se mokki... 1 huone, 1 vessa. Ei sahkoa. Me oltii siis kirjaimellisesti keskella metsaa ja ei mitaan. :D Vaikka sahkoo ei ollu, nii vessa oli jotenkuten normaali. Tosin sita ei tietty voinu ''vetaa'', kerta no water. Siin piti vetaa yks luukku auki, jolloin pontto oli taas tyhja. Whatever. :D Se huone mis me asuttii oli siis... pieni. 4 sankya, eli me nukuttii 2 yhes sangys. Nukuin Jaden kanssa ylasangys (2 kerrossankyy). Ruuat oltii otettu mukaan, vetta myos. Laitettii heti tulet takkaa ja sisalla oli 85% kosteeta. Ulkona sen -30. :D
Siella me siis vietettiin 2 yota ja 3 paivaa! Eessuntaas ulkona juosten, koska ulkona varpaat jaaty nopeesti kaikilla, joten sisalle lammitteleen ja sit takas ulos. Ulkona me siis mentii ajelee mettas skidoojen kanssa, tehtii tuli jossain vaiheessa, grillattii hotdogeja siina tulessa, ajeltii jarven paalla, mentii kattoo metsastajahostisoisan laittamia ansoja ja se opetti meita purkaa niita ansoja. :) Saatii yks lento-orava, ei sen enempaa. Ulkona oli kyl uskomatonta, aurinko paisto ja lunta tosi paljon. Metassa jos sa nouset pois skidoon kyydista, uppoot lantioihin asti... Eli suosiolla skidoon kyydissa liikuttiin. Jossain vaiheessa mentii hostisankaa ajelee jarven paalle, ni eka se ajo sen 3km ''rannalle'', nous ylos ja sano: ''aja.'' :D Jarvel oli helppo ajaa, ei mtn ongelmia. Mut seuraavana paivana jouduin (no en joutunu, mut kokemuksen kannalta suostuin) ajelee siel metas - ja ne polut on yhta ylos ja alas, vasemmalle ja oikealla menoa et huh... :D Se oli jo vahan vaikeempaa. Sen 40min kestin (ajettii joka paiva pari krt yks 25km rata kattoo metsastysansoja), minka jalkee annoin ohjat hostisalle. On ihana vaa istuu siina takana ja kattoo lunta joka kimaltaa auringossa. ♥ Ja yrittaa lammitella sormiaan samalla. Ja vaistella risuja jotka tulee pain naamaa (nah, mul oli kypara.) Joten hauskaa oli. :D Sisatiloissa me syotii liikaa, pelattii liikaa korttia ja luin paljon. :D Yolla lampotila laski -14 asteeseen MOKIN SISALLA, mut kukaa ei palellu koska nukuttii 2 ja 2 ja meil oli hyvat makuupussit. :)

Syy miksi liikuttii skidojen kanssa - lumeen uppos muuten... Kuvassa ollaa parhaillaa hakees puita, jotta saatais lammitettya mokki.

Jopa hostisa uppos lantioihin asti..

Ei vissii naamoista nay, mutta... varpaat taysjaassa.. :D Mut tuli lamitti. ja satutti silmia. brrr

Metsan asukkaat! 8)

Hostisoisa joka kulki aina eella. meija ''johtaja'' :D

''En oo varmaa koskaa nahny nain paljon lunta...''
- Ai mita, etko oo ennen kavelly tas lumimaaras?
''Eiku sanoin etten oo koskaa nahny nain paljo lunta.''
- Niinii, eli et oo siis myoskaa kavelly. Kokeile.''
:D hostisoisan haaste. Jossaa vaihees ku kavelin yhen skidoon ohi (kuljin ihan skidoon lahel jotten uppois) ni hostisa, joka oli skidoon kyydis, meni tietty tonasee mut et upposin lumee. :D  kostoks potkasin mukavan maaran lunta sen naamalle.

Sain ajaaaa ^^ shhhh...

Hostisoisa opetti meijat myos purkaamaa noit ansoja., :) helppoo se oli. Eli vaa yks lento-orava tuli saatua.

Me siis pelattii liikaa skipboota siel mokis. ja muutenki ku palattii hostisoisan kampalle. :D Metassa me siis oltii la-ma. Maanantai-iltapaivana mentii takas. Mutta siis. Kukaa ei ollu ottanu suihkuu 3 paivaa, kerta ei sahkoo, joten meijan piti menna suihkuu nopeesti hostisoisal, koska me mentii sen jalkee sen tyttoystavan aidin luokse illalliselle. Me paatettii arvota suihkujarjestys skipbo korteilla 1-8. Ahhh sain 1, joten paasin ekana suihkuu. Tuntu hyvalta ja puhtaalta jalkeepain. XD
Mentii siis illallistamaan, ulkona oli vaa sen -10. Tosi kiltti emanta ja isanta siel talossa^^ Sain lahjaks Ryoun-Noranda (alue Abitibissa) kupin, suklaata ja ku ne sai kuulla et tykkaan teesta ni sain niitten teelaatikon?! :D ahaha, kiitos. ♥ Mut noist kupeista puheen ollen, oon jo saanu 3 taalla. Miten ma saan kaiken raahattua takas Suomee. XD Ylipainoo tulee varmasti. Siella sitte syotiin kanaa ja vaaleanpunaista perunamuusia ja lahdettiin. Alex ja Gab kiusas taas Jadee siihen pisteesee et se alko itkee, joten jossaa vaihees mie ja Jade vaa istutaa hiljaa vierekkain rappusissa ja tuijotetaa eteepain. ;p Hiljaisuus tekee hyvaa. Ku me lahdettii ni ulkona oli -35 :DD ahhh! Eika me oltu siel ku sen 3h. kaikki juoksi autolle ja huh. NUKKUMAAAAAN.

Saatii kaikki pienet lahjat kiltilta emannalta ^^

Hostisa, Jade, hostisoisa :3

Jade ja hostaiti, ne askarteli kokoon jaden saaman lahjan - passiaiskoriste :)

Nii, ku palattii kotii ni lattiat lainehti vessas ja alakerras-vessa oli menny rikki!! :D Siina sitte siivoiltii ja korjailtii ja kuivailtii. Seuraavana aamuna uuden vessan ostoon...

Loput paivista sujuki sitte korttia pelaillen, kaupoissa kayden, kirjaa lukien (kymmenen pienta neekeripoikaa ranskaks), skidoota tehden ulkona ja hostisoisa naytti sen saalistamii elaimia... :D
Elikka skidoo. Ajeltii ympari sellasia ratoja jokta on meinattu skidoolle. Yks ilta ku tytot oli nukkumas ja kello oli sen 22:30, mun hostvanhemmat, hostisoisa ja mie (eli 4) paatettii menna ajelulle. Siina sitte ajeltii, tosi kaunista (pimeeta) eika nyt mitenkaa erikoisen kylma. Pysahdyttii, hostisa ja hostisoisa jutteli (en kuunnellu, keskityin liikaa sormien lammittamiseen XD), kunnes hostisa sano mulle: ''me mennaa oluelle.'' En mie alynny et me mentais baarii hahaha. :D Baarissa hostaiti: ''Emilia!!! Eka kerta ku tuut baarii?'' Kukaa ei kysyny ikaa onneks. :D Mut mita ihmetta, ne otti mut baarin... Oh well. :D Ihan limsaa juotii hostaidin kanssa. ♥ Ku palattii ni mun ja hostisan skidoo veti nurin (koska hostisa ajo tyhmasti yhes lumikinokses. -_-) mut ei mtn kayny, heikosti naksahti polvi and that's it. :D Skidoot on hienoi sillai, et jos ne ''kaatuu'' ni ne jaa lumee jumii. Esim me tiputtii kyydista, mut skidoo ei tullu meijan paalle koska se jaa jumii siihen lumee. Ei ollu eka kerta ku hostisa veti nurin. Siel metas se veti 3krt tyttojen kanssa...
Seuraavana paivana menin myos EKAA KERTAA taalla McDonaldsiin.:D   Perhe ei kay, ja kavereitten kanssa kaydaa muis paikois, mut ei makis. Joten kylla kylla. Mut siel huomasin pienen muutoksen! otin kaakaon, ja halusin lusikan nyt jostain syysta. Poydas huomasin et hostaitil oli lusikka ja kysyin et mista se sen sai. hastaiti sano et lusikkaa pitaa pyytaa joltaa sielt tiskilt. Normaalisti oisin ajatellu: ''jaha, parjana ilman lusikkaa. En ma ees kayta sita?'' Mut.. nyt nousin ajattelematta ylos ja sanoin ''Okei kiitti meen hakee'' ja menin kyselee ihmisilta lusikan peraa. :DDD Ongelmitta. :) Koulussaki ku me yleensa jaadaa torstaina koulun jalkee tanssii Arianen ja Noemien kanssa, ni lupa pitaa aina kysyy, ni Ariane ja Noemie ei USKALLA, ni sen sijaa mie kysyn, ongelmitta jalleen. :D Itsevarmuus kasvanu, paljon. :)
Vika paiva hostisoisa, joka on siis metsastaja, naytti sen saaliit. Se oli tayttany joitaa elaimia, ja jotkut se oli tyhjentany et jaljel oli plekka nahka...  Erikoinen kokemus nahda ku se saati niitten kanssa. :D

Mun paas liikku oikeestaa vaa ajatus, et onneks en oo kasvissyoja, muuten oisin varmaa alkan itkee siina. D: Tytot oli vahan surullisen  nakosia, mut hostisoisa selitti et nain ennen vanhaa elettiin - tarvittiin lampoa ja ruokaa.

Seuraavana aamuna klo 8 kotia pain! Oltii paatetty et lahdetaa klo 8, ja naa on AINA myohassa mita ikina naa tekeeki... MUTTA me istuttii autossa 7:52, jolloin huomautin et ne teki just historiaa, joten kunnon aplodit annettiin kaikille. :D ja matkaan! matka meni tosi nopeesti.. vaikee uksoo et se on pitempi ku lento Pariisi-Montréal. MUTTA se paiva ku mentii, ni ulkona oli +9 ja sato koko matkan, eli... LUMI ON SAANUT KYYTIA. Kevat on saapunu. «3 just sopivasti kelloaki siirrettiin tunti eteepain viimeyona. :)
Eilen oli vika pakkaspaiva uutisten mukaa.. tast lahtien pelkkaa plussaa. Toivottavsti..

Elikkas. aika menee nopeesti. On enaa 3kk ja 3 viikkoa jaljella... :) Ja ku ajattelee nain etta
huhtikuu: alotan ehka uuen harrastuksen + koulun Grease-naytelma, jonka lavasteita oon tehny!
toukokuu: New Yorkin matka, Niagaran putoukset + Toronto matka.
kesakuu: 18v, kokeet, tanssit, koulunpaattajaiset.
heinakuu: kotia pain.
Jokases kuukaudes on jtn ''suurta'', joten aika tuntuu menevan tosi nopeesti! :O Ainoastaa taa kuukaus on ihan ''rento'', tosin melkee puolisvalis jo ollaa + ensviikonloppu EHKA jaahotellille Quebeciin. :) uudesta harrasuksesta puheen ollen!! :D 2pv sitte istuttii kaikki ruokapoydassa, ja naitten tyttojen pitaa aina valkkaa tas kevaan aikana et jatkaaks ne jalkapallon kanssa vai vaihtaako. Ne sit jutteli siin vahan, ja sit vanhemmat sano et mieki saan valita jtn. Tosin niista vaihtoehdoista ainoot maholliset ois jalkapallo tai TAEKWONDO. :D ahahha. Mut jalkapallo ois vaa kesakuussa ja joutuisin lahtee kesken, mut taekwondo alakis huhtikuus ja loppuis kesakuussa.. oikeesti, vois jopa kokeilla, jotain ihan uutta., :3

Eipa tas muuta. Kone on siis taas Dominiquella. se taitaa koht vihaa mua hahha. Puhuin senka puhelimes:
Se: Moi Emilia! Mitas kuuluu?
Mie: Moi, kiitti hyvaa kuuluu!
Se: Konetta lukuun ottamatta?
Mie: »_«'''!!!!!!
Ettajoo... Saan sen kait takas torstaina, joten silloin lisaa kuvia + video (talokierros).

Koulupaiva loppu hyvin. :D Kaapeilla kauhee tungos jalleen, ja Samuel joka on yhen kaapin paassa:

''hei Emilia, me ei olla juteltu pitkaa aikaa!!!''
--» ''nojoo ku ei enaa istuta vierekkain matikassa. :( '' (ope menny vaihtaa paikat)
''Niinpa.. nojaa, hyvasti ystavani!''
--» ''EIEIEI! Moi mita kuuluu??''
''MUN REPPU ON JUMISSA MUN KAAPIS''

:D sit oli liikaa tungosta et paatettii pattaa keskustelu pelkkii hymyihin. XD

Ku kavelin bussii pain ni Adam ja Gabriel on yhtakkii vieres.

Mie: ai moi!
ne: Moi mita kuuluu?
Mie: hyvaa hyvaa, teille?
ne: hyvaa hyvaa. Mita teet?
Mie: ... kavelen bussille?
ne: hahaha mut mita teet illal?
Mie: ... emt. en varmaa mitaa.
ne: kuitenki pelaat xboxia. me aiotaa. moro.

jaha.. ._. heipparallaa! Ei jaksaismenna kouluu. ,_.

Ei kommentteja: