My love, your love. My life, your life. This is the new, it's a new world...

"Love yourself. Come on, don't overdo yourself. As your heart is, as you are."


"Realize this love that can shine. I love this you that you hate."







sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

tervetuloa huhtikuuu ♫

Hyvaa ennenaikasta paasiaista «3 taalla ei oo mitaa pikkunoitia virpomas. :(



Moikka pitkasta aikaa (taas), sain koneen takas! :P Kovalevy rikki, taas. Syyta ei tiedeta. Kiltti Dominique vaati vaa 40$, ois ollu kolme kertaa kalliimpi ku uus kone korjata korjaajalla, sen mukaa?? O_O thanks. ♥

Mitas on nyt tapahtunu...
2 viikkoa sitte perjantaina kavasin elokuvis Jacobin kanssa kattoo projet X, ei luoja mika leffa. »_« hahaha. ylidramatisoitu leffa nuorten juhlinnasta, joka menee overiks..


 Seuraavana iltana Christina tuli mun luokse illalistamaa ja katottii Phantom of the Opera yhdessa. Oon jo ite nahny sen 5 krt ja se 20+, mut koska se on niin upee leffa ni paatettii yhdessa kattoa. :D Oli hauskaa ♥ ^^ mut oikeesti, jos ette viel oo nahny PotO, kattokaa.. Musikaali, joka sijoittautuu oopperaan, missa on ''phantom'' joka tappaa ihmisia jos ne ei tottele sen kaskyja. Leffa ei oo mikaa kauhuleffa, sana 'tappaa' on ehka liikaa. ;p


Seuraava viikko oli pelkkaa+25! Oikeesti, oli KESA. Kaikki kulki tpaidois ja shortseis, koulussa oli liian kuuma, kaikki soi lounaan aikana ulkona. Joka jaatelokioski koulun lahel avautuu 5 huhtikuuta, joten paatettii tyottjen kanssa et lounaan aikana sinne. :D Eli enviikol! Just ennen paasioislomaa, huraa! Ja nyt. 0 astetta ja lunta. Kaikki on ihan masentuneita muaha.

Mut siis.. Viimeviikko oli siis kuuma ja ahhh, mut kiireinen koulus.. 3 koetta. Maantiedonkoe, mika oli yks teksti mista puuttu sanoja. Saatii yks lista sanoista mitka piti tunkee ja ei hyva jdkldjfdlk :D En ymmartany sanojen merkityksii, ja aika loppu kesken.. Mut sain sen 75% huraa. Ilonen siis. :D JA RANSKANKOE! Saatii yks 10 sivunen dokumentti nuorten palkkaamisesta toihin. Meil oli viikko aikaa lukee se ja ottaa ylos muistiinpanoja, koska meijan piti kirjottaa neljan tunnin argumentatiivinen teksti. Meille ei kerrottu kysymysta etuaikaa - se piti ARVATA. Ku tultii kokeesee, saatii paperit jossa oli sit kysymys tyyliin: Olisiko maailma parempi paikka, jos palkkaisimme enemman nuoria? Siina sitte puolesta tai vastaan ja menoks! :D JA HEI - MA PAASIN LAPI! 60% ;D raja on 60%. Ouhhh go me! Sain tekstin sisallosta 28/30, SANASTOSTA 5/5 (whaaat?), mut mun kielioppi oliki sit 3/20 joka veti arvosanan paaaaaljon... Mut en ollu surkein luokassa. :» joten happy!

Greasen lavasteet on melkee valmiit! Meen varmaa viel ensmaanantai, ja sit finito! Esitys onki sen 2 viikon paasta! Kovasti olla toita tehty.. Sain 2 ilmasta lippua kiitokseks avusta. :) Toisen kaytan ite ja toisen annan yllatyslahjaks mun tukihenkilolle, joka sano et haluu tulla kattoo esitysta perheensa kanssa. Ja mun tukihenlon vaimo haluu viettaa munkaa joku ilta ''Tyttojenillan'' ''massytyksilla ja lautapeleilla'' :D hhehe. ihana. :)


Viikko sitte sunnuntaina elin uuden elamyksen, mika on osa Quebecin perinteita - cabane à sucre. Paikka, missa siis syodaan vaahterasiirappia eri muodoissa. Vaahterasiirappi on siis taalla tosi suosittua. Sita syodaa vuoden ympari, ja sita loytyy eri ''muodois.'' Siirappia, suklaata, kekseja, kastiketta, voita, ''hilloa''. Ite hammastyin voista - sita kaytetaa ihanku voita, eli tungetaa leivan paalle. :) Tosi makeeta, vahan liianki (yha.. mun ekana aamuna taalla Quebecissa Francois anto mulle lusikallisen maistiaiseks. too sweet. :D) Elikka aluks mentii johkii paikkaa lounaalle, mis oli paljon porukkaa. Syotii perus quebecilainen lounas.. Kanamunia, makkaraa, lihaa, jne jne. Jossain vaiheessa tuli jtn ihan outoja korppuja ja kysyin mita ne oli - porsaan korvia jotka paistettu oljyssa?! Karseelta maistu, mut elamys seki... XD Siella kuulin jalleen kommentin, jonka oon kuullu useita kertoja taalla: ''Vasenkatinen taiteilija.'' --» ihmiset kysyy mil linjal oon koulus (taide) ja sit ne huomaa et syon haarukka vasemmas ja veitsi oikees kades --» ne olettaa et oonvasenkatinen. -_- Mut mun hostisa tykkaa selittaa etta ''ei ei ei, Emilian luona kaikki nyt vaa syo tollee, ei se oo vasenkatinen.'' :D Koska hostisan mielesta se on... outoa. :D anyways... Syotyamme paaruoka, me saatii tortut mis oli vaahterasiirappitahnaa keskella. Sen jalkee crêpes vaahterasiirapin kanssa. Sitte mentii yhelle tiskille, missa on lunta poydalla. Joku mies pudotti kuumaa vaahterasiirappia lumelle, ja ihmiset otti puikot milla meni tokkii siirappia = se kovettu tikkariks tikun paahan. (tosin se oli ihan tahmeeta ja tarttuu hiuksii. Onneks hiukset oli kiinni..) Sit oli semmonen iso kattila mis oli lamminta vaahterasiirappia - sinne ihmiset pysty dippaamaa puulastoja, joita ne sit nuoli. :D hahaha.  Cabane à sucre on siis vaa maaliskuu-huhtikuussa, koska siirappi valuu vaahteroista vaa silloin, ku yolla on pakkasta ja paivalla plussan puolella. :)


Noi siniset letkut kiinnitetaa vaahteroihin, ja siirappi kulkee sit noit latkuja pitkin joihinkii... juttuihin. :D
Sisaanpaasy kielletty - mut tos kuumas hoyryavas jutus se siirappi valmistautu.


Tosiaan, huono saa...

Siina se ''lumipoyta'', mihin joku mies tuli tiputtelee siirappia ja ihmiset keraanty kasaamaan tikkarinsa.


yom yom ;p oli tosiaan aika makeeta, eli yks riitti. :P

Taalla me siis oltii lounastamassa - joku perinne et tammonen juttu jarjestetaa ja et ihmiset tulee perheineen syomaa.
Tassa taas puolestaan se iso kattila kuumalla siirapilla ja puulastuineen. :D Pidin enemmanki siita kylmasta, jok valmistettii lumes. :)

Sitte alkoki taa viikko hmmm... Ei mtn kummia, lavasteita tein ja jain filmaamaa meijan projektia varten. Mun, Arinane ja Noemien tili, kaykaa toki kattoos jne jne:
http://www.youtube.com/user/NEAproject?ob=0
Just nyt Arianel on 2 coveria, mul 2 ja Noemiella 1. Lisaa on tulossa. ^^

Keskiviikkona leivoin MOKKAPALOJA! Lounaalla menin MPeen kanssa keskustaan metsastamaan VANILJASOKERIA, koska sellaistahan talla ei ole (silti menin ettii. XD) Mistaa ei loytyny, ja lopulta yks myyja sano et sita ei Quebecista loydy. Jaha. Mikas siina. :P Kaikki kaupois ihan ''Mita??? Vaniljasokeria...??? ...................'' Ei ne ees tiia mita se on. :P mjehh. Illalla leivoin sitte ilman, eihan siin mitaa. :D Ja hei, hyvia tuli :O Leivoin siis siks koska CHRISTINAN SYNTTARIT oli torstaina! Tosin tuli pellillinen tehtya, joten perheelle jai. Kaikki tykkas paljon, paitsi liian kahvin makusta Gabille. :)

Torstaina koulun jalkee jaatii siis kouluu treenaamaa yhta tanssia multimediatuntia varten (mie, Ariane, Noemie, Christina ja Carolann) ja yllatykseks annettii mokkapaloja Christinalle. Hahah se tykkas, soi 4. o.O
Meijan piti siis treenaa tanssia, kunnes 2 meijan luokkalaist poikaa tunkeutu sinne 3 muun vikaluokkalaisen kanssa (joidenkaa mul ei oo mtn kursseja.)

Samuel: Olaa!! Meki tullaa tanssii.
Mie (kukaa muu ei uskalla puhuu. Ja Samuel on hyva tyyppi :D) : Jaa tervetuloa! (luulin et se pilaili)
Samuel: blbalabla *asettaa reppunsa maahan*
Mie: ... mita, tuutteko tanne oikeesti?!
Samuel: joo? Me tanssitaa Greases! Pitaa treenata.
Mie: Kiva, ei me sit mtn tanaa treenata.. Katotaa teita mieluummin,. XD

Joten me sit katottii ku ne treenas niitten awesome tanssia (...), kunnes me siirryttii KAYTAVALLE tanssii. :D mut joo. Maaliskuun aikana oon tutustunu paremmin Samuelii. Sen aniosta et istuin sen vieres matikas (ei enaa), ja et sen kaappi on mun vieres. 

Samuel: Hei sahan lahet kohta... Ootko innoissas?
Mie: emma tiia... Oon innoissani palata joo, mut sit toisaalta en yhtaa.
Samuel: mm.. Me ei ainakaa olla innoissamme et lahet..
Mie: nii varmaa :D
Samuel: oot oikeessa. Ku lahet, mun elama hymyilee jalleen. :D

kiitos. :D mut tosi moni on alkanu kysyy multa et oonko innoissani lahtea.. Vaikee vastata. Oon innoissani palata Suomee, mut sitku ajattelen minka kaiken jatan taakseni, tuun vaa surulliseks. :/ nojaa... Keskiviikkona oli muutenki pien koti-ikava, koska mun ihanat pikkusiskot riiteli niin paljon + vahdin niita yksin. Ne itki ne riiteli ne ei totellu ja ei hyva asdfghj :( tietty mulle tulee ikava niita ku lahen, mut mulle ei tuu ikava kuulla ''LOPETA!!!!!'' ''EMILIAAA, KOSKA --- SANO ET MA OON TYHMA'' »______________________«'''' etta joo. :D

Eilen oli siis perjantai... Ei mtn kummia, normi paiva.
Matikantunnilla ope siirs mut ihan taakse istuu poikien kanssa, koska sain 100% kokeesta ja yks tytto ei paassy lapi, joten se vaihto meijan paikkoja.. (hahah, Samuelin kommentti tunnin alus, joka istuu parin penkin paassa musta: ''EMILIA!! Mista lahtien sa istut siina?!'') Siina sit tuli juteltua.

Felix: Hei osallistutko tanssijaisiin?
Mie: juu.
Felix: Meetko Jacobin kanssa?
Mie: ... en tiia?
Felix, Adam, Samuel, Gabriel samaa aikaa: MITA, EIKSE OO PYYTANY SUA?
Felix: Me hakataan se.

XD ja ihmiset on enemman innoissaan mun synttareista ku mie? :p 18 vuotta 2 kuukauden paasta.. jeejee. :) mutta. koulu siis loppu, ja mun oli tarkotus menna Christinan luokse Arianen kanssa. Christina oli menny ylakertaa (koulus) tekee puhelun, ja kaapeilla oli enaa mie, Ariane, Noemie ja Jacob. Jacob saati jtn sen kaapilla, ja me kolme juteltii kaytavalla Christinaa odotellen. Yhtakkia Ariane meni Jacobin luokse ku niil oli jtn pitkamatikka ongelmia. Mie ja Noemie mentii kaappien toiselle puolelle ja juteltii. Yhtakkia Ariane tulee, sanoo ''Noemie tuu'', Noemie oli ihan mita mita mita ja meni, ja justku olin menos peraa ni Jacob tulee. ''Emilia, mietin et haluutko tulla tanssijaisii munkaa? Mut vaa jos se on okei!! En haluu pakottaa tai mitaan!'' :DD hahaha.
mutjoo. nyt on siis pari. 8) Ku kaveltii Christinalle ni matkalla Ariane selitti kuinka Jacob oli yrittany kysyy koko viikon ajan kaapeilla, mutku muut tytot jaa aina seisoo mun taakse oottamaa minuu jos juttelen jonkun kanssa, joten se ei kehdannu kysyy muitten kuullen. ;p aw.

MUTTA. mentii Christinalle suunnittelee asusteet ja meikit sita Nightwishin kilpailua varten. Christinan talo on siis taysbordelli ja lapsia kiljumas eessuntaas, joten aluks oli vahan sellanen ''...'' olo, mut se meni nopeesti ohi. Istuttii alas ja piirrettii lasten kanssa meikkeja. Christinan 12v pikkusisko Maya oli ihan innoissana ku se opetti mulle uuden sanan: UN TRONC.  -- puunrunko. XDDD hahahah. Mutjoo. :D Christinan isa tilas meille pizzat, syotii ja sit ruvettii ompelee mekkoa Arianelle. Kasin maissa oltii valmiita, mut paatettii viel pukee mulle Christinan jtn gootti/lolita vaatteita, koska mun pitaa pukeutuu niihin enkun esitelman aikana. Paalle meni, vaatteet paatetty. :) 21:30 kotiin, kukaa ei ollu kotona koska perhe oli menny kattoo hostisan snout finaalia. Hostisa voitti viimeviikolla tennisfinaalin ja voitti eilen snout finaalin, etta ylpeita ollaan. :D Eli sain viettaa illan yksin keskiyohon asti. ^^

Tanaan... En oo tehny mitaan. :D Kattonu Tin tin leffan perheen kanssa (uskomaton grafiikka animoiduks leffaks..), pelannu korttia ihmisten kanssa ja joo. Pitais viel imuroida. Ginette (hostaiti) laks tunti sitte RANSKAAN! Eka kerta ku se lahtee yksin/eroon perheestaan nain pitkaks ajaks (10 paivaa), joten arvelinki et kyynelia tulee. ^^ Ginette oliki ainoo joka itki, mut meinas itellekki tulla kerta seki itki. »_« mut ei. Eikohan se tuu pitamaa Ranskasta ;)
Kohta hostisa lahtee snout partyyyyn, mis ne juhlii finaalia, joten.. vahdin tyttoja. Jos ne tappelee viel taa ilta ni hmmmh..

ainii! Mulla alkaa siis taekwondo tunnit ensviikolla!! :D heheh. 3 krt viikossa, from 20h to 21h. cool... Ma, ke, la. Saa naha minkalaista se on..

nonnin. JA TAA ON HYVA BIISI - FANTASTIC BABY.

2 kommenttia:

Lilo kirjoitti...

löysin nyt vast sun blogin, näyttää kivalta! sain tänää tietää että mut luultavasti sijotetaan ranskankieliselle alueelle ja haluisin tietää miten paljon olit lukenu ranskaa ennen vaihtoo? :) ja mites ihmiset suhtautuu vaihtareihin siellä, onks teitä paljon? :)

Anonyymi kirjoitti...

Miksi juuri AFS? Toimiiko järjestö hyvin kanadassa? Oliko Kanada sun eka vaihtoehto, jos oli niin miksi? Onko ranskan aksenttisi kamala ? :DD Mietin itse vielä maata, olisin lähdössä 2013-14 vaihtariksi, suosittelisitko kanadaa? Haluaisin oppia ranskan tosi mielelläni, koska olen opiskellut sitä jo 6 vuotta ... :DD