My love, your love. My life, your life. This is the new, it's a new world...

"Love yourself. Come on, don't overdo yourself. As your heart is, as you are."


"Realize this love that can shine. I love this you that you hate."







tiistai 20. syyskuuta 2011

Quebec

i`ll be there when you`re insecure

Huomenna, 20.9 on tays kuukaus takana! Jade opettelee parhaillaan lukemaan. Aika nopeesti se oppii. :O

16.9, PERJANTAI + LAUANTAI & SUNNUNTAI
Vapaapaiva koulusta. Ei oo viel kertaakaa ollu 5 paivaa kouluu perakkain, koska nail on usein paiva nimeltaan "Journée pédagogique". Se on paiva jolloin oppilailla on vapaata ja opettajat korjaa kokeika ja suunnittelee tuntejaan. :D Ihan ihmeissaan et miten me Suomes jaksetaa 5 paivaa perakkain kouluu. Jaha..

Elikka vapaapaiva, joten iltapaivalla lahettii Quebecii pain! Mina, Ginette (hostaiti) ja siskot Jade, Alex ja Gab. Hostisa jai kotii ku sil oli tennisottelu lauantaina.

Matka kesti vaa sen 1h30min. Niin kauniita maisemia, puut alkaa jo muuttaa variaan. Syksy saapuu! :) Menti eka suoraa paivakotii hakee Will ja Olivier, naitten tyttojen serkut. Mentii siis Ginetten siskon luokse asumaa. Haettii myos vanhin poika Samuel, 8v, koulusta. Uhh hauskaa oli, 6 lasta, kaikki alle 10v. Huh huh. :D
Suoraa Samuelin jaakiekkoharkkoihin. OLI IHANA ASTUU JAAHALLIIN ja tuntee se viileys ahh, ihan Suomi tuli mielee. «3
Harkkojen jalkee mentii yhtee tosi siistii ravintolaa! :O Siel oli miljoona seisovaa poytaa taynna kiinalaista ruokaa. Ja sai syoda niin paljo ku halus 20 dollaril. Aika nice. o_o Lapset sai mahti-idean tehda omaa limsaa, joten ne haki kauheesti sitruunoita seisovist poydist, puristi mehut vetee ja kaato sokerii. Poyta oli lopulta ihan taynna sitruunan kuorii ja monta lasii taynna epaonnistunutta ja onnistunutta "limsaa". Ginetten sisko Kristine nayttaa ihan Ginettelta! Luonteetki ihan samanlaisia. :D











Lauantaina mentiin OMENAAN. On est allé aux pommes. Taal on kauheesti sellasii isoja alueita jotka on taynna omenapuita hienoissa riveissa, ja ihmiset tulee porukan kesken poimimaa. Maksaa 16 dollaria yks iso sakki. Halpaa. ._. Oli kaunis saa, meit oli 6 lasta + mina ja monta aikuista. Kova tuuli, mut aurinko paisto natisti. :) Pidettii pieni tauko joka veny pitkaks ja syotii evaita. Joku 50 ikanen nainen alko tanssii jtn omiaan ja laulaa krhm niin hienolla aanellaan et huh. :D Tosi humoristinen tyyppi, paasin kerranki puhuu enkkuu koska se halus puhuu enkkuu. XD Ja mulle yritettii viimeviikolla juottaa 5 eri alkoholijuomaa, koska naa on huomannu etten millaa tykkaa. 4 eri viinii, 1 olut. En saanu yhtakaa juotuu loppuu 8DDDD Maksimissaa 3 kulausta, sit ei pystyny tai ois tullu ylos. En tuu varmaa koskaa tottumaa. :D hyva vai huono asia, emt. Onneks naa ei pakota.



Sunnuntaina lapset tappeli paljon, lauantaina kyl myos, joten sunnuntaina olin huonol tuulel ku mentii kotia pain. :P Ja niin oli Ginettekii. Vasytti pitkan viikonlopun jalkee, ja sit yhet itkee niin pienist asioista. Kaytii matkan varrel kattoo sellasia... Busseja, jotka on sisalta niiku asuntovaunut, paitsi TOSI UPEITA. Ne on kalliimpia ku esim taa talo mis naa asuu. :P Jtn 200 000 dollaria. Semmonen iso asuntovaunu upeel sisustuksel, taulutv, parisanky, vessa + suihku ja sohvia. Ihan nice.










Ku tultii kotii ni menin purkaa stressii lenkkeilemalla AINII UNOHDIN sunnuntai-aamuna kaytii Kristinen miehen aitin luona. Se on joku sellanen... hierojatyyppi mut vahan erilainen. Se hiero meijan niskalihaksii ja naksautteli luita. o_o Ku se hiero mun niskalihaksii, se yhtakkia:
"Hm... Sa pelkaat jotakin... Haluut sanoo jotain, muttet pysty. Kirjoita se paperille, lue se aaneen ja revi se. Sulle tulee parempi olo." Se oli niin outoa! :D Tietenki nyt pyorii paljon paas vaihtarivuoden takia, eika voi kertoo oikee kellekkaa kielimuurin takia. Siks se oli pelottavaa. Ja ennenku mentii ni meijan piti nostaa kortti pakasta, joka kertois jotain meista. Mun kortis luki, et mun pitkaa tuoda ilmi mun ajatukset, jotta voisin paremmin. Omg taysin samaa ku mita se oli sanonu mulle D: Katoin sita ja se vaa hymyili ja nyokkas ja sano "good luck" :D So creepy!

Etta joo. Ilta meni mukavasti.


Taal maissii pyoritellaa eka voissa ja sit lisataa viel suolaa paalle. Ne oli ihan O_o ku sanoin et syon Suomes ilman mtn voita tai suolaa.. Muutenki hostisa oli ihan wtf ku laitoin vaa voita leivan paalle. Taal laitetaa majoneesii tai moustardii (maistuu sinapille), naa mitaa voita laita...














19.9, MAANANTAI
Paiva alko kuviksella jee! Edistyn Mona Lisan kanssa. Pitaa kayttaa 9 eri tekniikkaa, ja meil on lista 20 tekniikikasta mista sai valita. Arvatkaa tunnistinko niita?! :D Eka mietittii Jacobin kaa niita, ku ei alytty ni se ravas eessuntaas kysyy opelta. Merci. :D «3 Nyt on ainaki selvat.. Raukalt opelt meni varmaa hermot meijan kaa. D: Sit ope toi lapun poytaa mihin piti merkkaa mis neljan hengen ryhmas pitaa istuu - paikanvaihto jos halus. 3 tyttoo oli jo kirjottanu mun nimen niitten poytaa, i was like ehhh ok nice. o_O Sit Jacob kirjotti nimensa viereisee poytaa muiden poikien luokse, ja ku oli Amelien aika kirjottaa, ni opelt meni hermot. Tytot jutteli liian kauan ja kovaaanisesti miten istua, joten ope tuli, otti paperin, repi sen, heitti roskii ja sano ettei ne nayta mtn kunnioitusta. Eime sit vissii vaihdettukaa paikkoja. :::D But its good, tykkaan mun ryhmast! D: Ja tykkaan mun vieruspoydasta mis on Christinaaaa. Joka oli kipee tanaa.
Tosi moni oli tanaa kipeena. Koulus oli tosi kylma, ulkona kuuma. Ranskantunnil oli kauheen kylma. D: Samuel kysy mult tunnin alus: "Emilia, onksul kylma? Haluutko mun hupparin?" «3 :D Sanoin ei kiiittooos. Sit se meni ramplii jtn lamposysteemin kanssa. -_- luovutti lopulta.

Ranskantunnil me kuunneltii jtn nauhotusta joka oli sen 25 min pitka, ja ei juma ne puhu nopeesti ja oudoil aanil et arvatkaa alysinko mtn. Luovutin sit siina 5min jalkee ja vaa mietiskelin. Noh, sitte: NONI TEHKAA 400-500 SANAN ANALYYSI NAUHOTUKSEN PAAHENKILOSTA. Ei juma. :D:D:D:D Mjoo. Kyl ma sen 400 sanaa siita 5 min saan vasattyy (ehen..) D:: I will try!
Tanaa mut myos kutsuttii yhen meijan luokkalaisen pojan "synttareille" lauantai-illaks. Kerta naa on kauheeta partyporukkaa ni tiian jo mita on tulossa. :D
Mut joo, kyl mie sinne meen, sain myos luvan perheelt. taidan myos ostaa oman kannykan, ku tahan asti oon lainannu muiden jos on ollu tarvis soittaa. :P so yes.










 Postilaatikot taalla. Sanomalehdet jaetaa pienis muovipusseis, jotka laitetaa ovenkahvaa roikkumaa. Noihin tulee laskut...



Huomenna enkun sanatesti, ja hyi mita sanoja. :O Jtn perpetuate, perennial, post humous etc etc. Ja sit niin moni sana on et "ennustaa et jtn PAHAA/DRAMAATTISTA/HIENOA/ODOTTAMATONTA tapahtuu." yrita sit muistaa mika sana kuuluu mihinki ennustuksee.. -_-



heihei. :)

2 kommenttia:

Aada kirjoitti...

Moi, oon täs muutaman päivän lueskellu tätä sun blogia. Oikein mielenkiintoisia kirjoituksia ja kivoja kuvia. :) Oon ite lähössä Kiinaan vaihtoon vuodeks ens syksynä. Siks onkin niin jännää lukee sun kokemuksista. Osaan varautua ihan uudenlaisiin tilanteisiin luettuani tätä. Jään seuraamaan, toivottavasti jaksat pitää tätä koko vuoden, se olis tosi kiva! :) Tsemppiä! :)

Emilia kirjoitti...

Jees kiva et tykkaat :3
Vaautsi, Kiinaa oot menos? :D Paaset taysin uusii maisemii.. Iteki harkitsin eka Aasiaa, mut nain kavi. Mahtava kokemus minne ikina meneeki, joten nautipa vuodestas! ;D Toivottavasti sieki alat sit vuoden paast kirjottelee mita sulle kuuluu. Paivittelen tas viikonlopun aikana, luulisin. :)